2015. szeptember 1., kedd

A műtét és az azt követő kritikus egy hét

A konzultáció során megállapították, hogy körülbelül 3000 hajszálat kell majd beültetni. Maga a műtét összesen 10 óráig tartott. 

A legelső lépés során oldalt és hátul teljesen lenyírták a hajam, hogy minél könnyebben hozzá tudjanak férni később a donor területhez. Ezután következtek az érzéstelenítő injekciók. Néhányat még az elején lehet érezni, de amint elkezd zsibbadni a fejbőr teljesen megszűnik a fájdalom. Amint hatni kezdenek az injekciók a fej oldalsó és a tarkó felőli részéből elkezdik kiszedni a graftokat. A műtét ezen szakasza során végig hason kell feküdni és nyugodtan lehet olvasni, vagy akár telefonon internetezni stb.. Első lépésben kifúrják a fejbőrt, majd kiemelik az átültetni kívánt graftokat. Egy graft tartalmazhat 1,2,3, vagy akár 4 hajszálat is, amit a műtét során egy sós oldatba kiválogatnak. Az első rész nagyjából 4-5 órás volt, ami után következett a fél órás ebédszünet. A klinikával kapcsolatban levő étterem étlapjáról lehetett rendelni levest, főételt és desszertet egyaránt.
Hajbeültetés - A tarkótáj szolgáltatja a donor területet
A beavatkozás második részében a graftokat helyezik be a hiányos fejterületre, mely során kifúrják a fejbőrt, majd egyesével behelyezik a hajhagymákat. Az orvosok odafigyelnek arra is, hogy a végső hatás minél természetesebb legyen, ez alapján helyezik be az 1,2, illetve a 3 hajszálat tartalmazó graftokat. A fájdalomcsillapító injekciókat folyamatosan kaptam, így gyakorlatilag a műtét teljesen fájdalommentes volt számomra. A beavatkozás egyébként egy rendkívül modern, hangulatos szobában zajlott.  A hajátültetés során számtalan film közül lehetett választani, így gyorsabban telt az idő is. A műtétet végző orvosok és a személyzet egyaránt rendkívül barátságosak és segítőkészek voltak.
Hajbeültetés műtét után közvetlenül


Hajbeültetés után

Hajbeültetés után
Ezután következik a kritikus egy hét. A vérzés szinte aznap elmúlik teljesen, minimális tompa fájdalmat lehet érezni nagyjából 1-2 napig. Számomra a műtét utáni legkellemetlenebb élmény az egy hétig tartó viszkető érzés volt. A beavatkozás során keletkezett hegek egy hét alatt gyakorlatilag teljesen eltűntek. Az éjszakai pihenést nehezítette, hogy ebben az időszakban csak félig ülő helyzetben lehetett aludni. A műtét utáni 1-2 hétben hajat mosni nem szabad, illetve érdemes minden olyan dolgot kerülni, ami a vérnyomásunkat megemelheti. Fontos, hogy ebben az időszakban az orvosoktól kapott sóoldattal óránként locsolni kell a fejbőrt és a viszketés ellenére sem szabad hozzáérni a műtött területhez.

> HairHungary Klinika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése